Vesti

Uspešno završen program BGPRAKSA2019

19.11.2019.god.
Podeli sa prijateljima:

Beograd, 19.11.2019. – Juče je u Skupštini grada Beograda organizovan prijem za učesnike ovogodišnje univerzitetske radne prakse “BG PRAKSA 2019”.

Prisutnim studentima i mentorima i predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, rektorka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ivanka Popović, član Gradskog Veća, Dragomir Petronijević, kao i studentkija Pravnog fakulteta, Nataša Mitrović, koja je obavila praksu u Sekretarijatu za poslove komunalne milicije grada Beograda.

mDSCN4823.jpg

Ove godine bilo je raspoloživo oko 250 mesta za praksu u brojnim institucijama čiji je osnivač grad Beograd. Ukupno 12 javnih preduzeća, 15 organizacionih jedinica uprave grada, 11 ustanova kulture i 8 gradskih opština otvorilo je svoja vrata studentima i omogućilo im da mesta steknu praktična znanja i veštine, neophodne za njihov dalji karijerni razvoj.

BG praksa 5-v.jpg

Program Univerzitetska radna praksa BGPRAKSA realizuje se zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda. Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu osmislio je program polazeći od sledećih prepoznatih ciljeva :

• Nastojanja da što veći broj studenata i diplomiranih studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje;

• Želje da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju i na taj način obezbedi da ostanu u Srbiji;

• Težnje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu.

Partnerstvo grada Beograda i  Univerziteta u  Beogradu  na realizaciji programa prakse za studente traje uspešno već 10 godina. Studenti se rado prijavljuju za ovaj program znajući da mogu da biraju između brojnih uglednih institucija, da će  naučiti puno od  posvećenih  mentora, da će osvojiti dodatne ESPB bodove i da će steći relevantno radno iskustvo prekopotrebno na tržištu rada.  

Do sada je u programu BG praksa učestvovalo preko 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu, a svoja vrata za studente otvorilo je čak 85 institucija grada Beograda.

Program BG PRAKSA omogućava studentima da po jedinstvenom modelu obavljaju stručnu praksu u javnim i javnim komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture i gradskim opštinama i steknu praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i na taj način unaprede svoje akademsko obrazovanje. 

 

Pretraga prakse

Ključna reč
Oblast
Grad
/prijava/zona_za_studente/

Prijavi se na newsletter