Vesti

"Grčkom inicijativom do radnog iskustva"

05.02.2016.god.
Podeli sa prijateljima:

Pozivamo studente da se prijave za praksu koja se organizuje u kompanijama članicama Helenskog privrednog društva tokom prolećnih meseci ove godine.  Rok za prijave je 3.mart 2016.

Praksa će se realizovati u kompanijama: Alpha Bank, Eurobank, Piraeus, Vojvođanska banka, Hotel Metropol, Hotel AD Junior, V+O Communications, Palo Technologies, Intelli, Fabrika šećera “Crvenka”, Chipita, Eurofast Global.

Objedinjene aktivnosti Univerziteta u Beogradu i kompanija učesnica u programu sprovode se na osnovu potpisanih ugovora o međusobnoj saradnji u ovoj oblasti.


Pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu, Helensko privredno udruženje Srbije u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu organizuje tromesečnu praksu za studente u kompanijama članicama Udruženja.

Tromesečna praksa za studente ’’Grčkom inicijativom do radnog iskustva’’ organizuje se drugu godinu zaredom, u cilju  promocije kompanija-članica Helenskog privrednog udruženja Srbije, kao i stručnog usavršavanja studenata, njihovog povezivanja sa tržištem rada i umrežavanja u grčko poslovanje u Srbiji.

 

U programu učestvuje 12 kompanija koje pružaju ukupno 62 mesta za obavljanje za studentkse prakse, što je četiri puta više u odnosu na prošlogodišnji program ’’Grčkom inicijativom do radnog iskustva’’.

 

Ambasada Grčke u Beogradu čvrsto podržava inicijativu grčkih kompanija sa sedištem i poslovanjem u Srbiji, koje su snažan činilac razvoja bilateralnih ekonomskih i trgovinskih odnosa Grčke i Srbije.

 

Proces prijavljivanja studenata

Pozicije za obavljanje tromesečne prakse namenjene su aktivnim studentima osnovnih ili postdiplomskih studija Univerziteta u Beogradu.  Studenti mogu da se prijave za jednu ili više pozicija u dole navedenim kompanijama i postave svoj CV direktno na internet portal Univerziteta u Beogradu studentskapraksa.com, gde se nalaze detaljniji opisi i uslovi. 

 

Rok za prijave studenata je 3. mart 2016. godine.

 

 
Svaka kompanija – učesnica će imati pristup bazi podataka na portalu i na taj način pratiti prijave studenata do završetka procesa selekcije. Zahvaljujući saradnji Helenskog privrednog udruženja Srbije i Univerziteta u Beogradu u okviru programa ’’Grčkom inicijativom do radnog iskustva’’, portal će se po prvi put promovisati široj javnosti.

 

Selekciju studenata će izvršiti isključivo kompanije koje učestvuju u ovoj nezavisnoj inicijativi do 11. marta 2016. godine. Tromesečna praksa će trajati od 14. marta do 13. juna 2016. godine. Studentima će biti uručena Potvrda o završenoj praksi na svečanosti koja će se održati na Univerzitetu u Beogradu po završetku programa. 

 

Pogledajte rezultate prošlogodišnjeg pilot projekta ’’Grčkom inicijativom do radnog iskustva’’ ovde.
 
Više informacija: www.mfa.gr/serbia I  www.hba.rs I www.bg.ac.rs
 

Javno predstavljanje programa "Grčkom inicijativom do radnog iskustva" i portala StudentskaPraksa.com biće organizovano u sredu, 24.februara 2016.godine u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu sa početkom u 11 časova.  Dobrodošli!


 

Pretraga prakse

Ključna reč
Oblast
Grad
/prijava/zona_za_studente/

Prijavi se na newsletter